HomeBölgeİDA- 40. Yıl Kutlaması İdareciler ve Emektarlar Günü Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

İDA- 40. Yıl Kutlaması İdareciler ve Emektarlar Günü Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

İslam Toplumu Milli Görüş Württemberg Bölgesi Kadınlar Teşkilatı‘nın Teşkilatlanma başkanlığı bünyesinde 

04 Aralık 2022 tarihinde Stuttgart Feuerbach IW8 Salonunda organize edilen 40. Yıl Kutlaması İdareciler ve Emektarlar Günü, ‘‘40 Yıllık İzlerlerle Yarınlara Yürüyenler‘‘ Sloganı ile yâd edildi. 

Program Genel Merkezden Kadınlar Teşkilatı başkanı Handan Yazıcı, Türkiye’den uzman Aile Danışmanı Saliha Erdim, Genel Merkez Hatibesi Zeynep Akpınar, Genel Merkez İrşad başkan yardımcısı ve Bölge sorumlusu Sultan Ergün Hanımefendiler, Komşu Bölgeler, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Bölge Emektarları, Şube Yönetim Kurulları, Hocahanımlar, Eğitimciler, Hafizeler, Talebeler, şubelerin üyeleri ve cemaatleri olmak üzere 1100  hanımın katılımı ile müthiş bir atmosferde gerçekleşti. 

On ikinci Avrupa Kur’an-ı Kerim yarışması birincisi Nesibe Zümra Ergün’nün gönüllere dokunan Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra, Württemberg Bölgesi Kadınlar Teşkilatı Başkanı Ayşe Akkuş Hanımefendi selamlama konuşmasını yapmak üzere mikrofana davet edildi.

Akkuş: „Sahip olduğumuz hayatı, her nimeti, her nefesi bize emanet eden celal ve ikram sahibi yüce Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Bir insanın hayatında belirleyeceği en şerefli vazifelerden biri, insanlığa hizmet etmektir. Biz idarecilerinde ne dediği değil, ne yaptığı önemlidir. Ziya Paşa, “Ayinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz“ diyerek bu hakikati ne veciz ifade etmiştir. Bugün burada, geçmişi yâd etmek, geleceği tasavvur etmek için bir araya geldik. Ümitle geleceğe bakmak için koşarak geldik. Heyecanınıza heyecan katıp, gelecek nesillerimize, teşkilatımızın ne zorluklarla bugünlere geldiğini hatırlatmak istiyoruz. Kıymetini bilerek, bu davaya daha güzel, canla başla azimle gayretle sahip çıkmaları gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Niyetimiz hayır, akibetimiz hayır olsun inşallah. Her biriniz hakkında destanlar yazılmalı. Tarihe imza atan sizlerin öyküleri, gelecek nesillere hakkıyla aktarılmalı. O yükü mukaddes bir yük kabul edip Allah c.c. rızasını gözeterek, ümmete  hizmet etmenin zevkini duyarak onun rahmetine kavuşmayı dileyen halka hizmet, Hakka hizmettir düsturu  ile bu aşkla çalışmış,  adalet ve hakkȃniyet değerlerini kaybetmemiş, kendini Allah’ın c.c. dinine hizmete vakfetmiş, gücünün ve otoritesinin yanında ailesini  ve şefkati de temsil etmiş, müminlere karşı ise merhametli olan, Doğudaki kardeşimizin ayağına batan dikeni batıda hisseden bir topluluk olduğunuz için o koca yüreklerinizden öpüyorum. İhlasla, samimiyetle başlanan bu yolda dün tohumlar atıldı, büyütüldü ve meyveler vermeye başladı. Şimdi yeniden tohumlar saçılıyor. Büyüklerimiz başlarken bu yola, ‘Bir işteki başarı, o işe başlarken çekilen besmeledeki ihlas kadardır demişler.‘‘ ve buna yürekten inanmışlar.  Selam Olsun! 40 yıllık izlerle bizimle birlikte yürümek üzere bu sevince ortak olanlara ve ortak olmaya gelen sizlere. Selam olsun dünyanın dört bir yanında cihat ruhuyla koşturan hanım kardeşlerime, selam sizlerin ve bizlerin üzerine olsun.” sözleri ile tüm katılımcıları teşekkür etti.

Genel Merkez Kadınlar Teşkilatı Başkanı Handan Yazıcı Hanımefendi Selamlama konuşmasında IGMG Kadınlar Teşkilatı olarak yapılan çalışmaların önemine değindi.  

„Gökyüzünü yıldızlar, yeryüzünü hafızlar süsler“ sözünden yol alarak Hafızlar Geçidi‘nde yeryüzünün süsü olan Württemberg Bölgesinin 16 Hafizesi ve tüm Hafız talebeleri Zeynep Akpınar Hanımımefendinin maneviyat ve duygu yüklü hitabıyla sahneye davet edilerek dualar ve salavatlar eşliğinde taçları ve hediyeleri takdim edildi. Taç merasiminden sonra hafizelerimizi yetiştirip, bugünlere getiren Hafız Hocahanımları ve Hafize anneleri duygularını dile getirmek için mikrofon alırken gözler doldu ve duygulu anlar yaşandı.

Uzman Aile Danışmanı Saliha Erdim iki bölümden oluşan seminerinde Aile yapısını, şartsız ve koşulsuz sevginin önemini vurguladı. Etkileyici ve dikkat çekici anekdotlarıyla salondaki misafirlerin yüzlerini güldürdü. 

Program Yetişkinler Eğitim Kursunda iki yıllık eğitim sürecini tamamlayan 85 YEK Talebesinin Mezuniyet Töreni, Württemberg Bölge Başkan Vekili Aydın Güran beyefendinin selamlama konuşması ve Şube başkanlarına, Emektar Bölge ve Şube başkanlarına hediye takdimi ile devam etti. 

İdareciler ve Emektarlar Günü (İDA) Aalen, Heilbronn ve Mühlacker şubelerinden, İslami İlimler ve Ana Sınıfı talebelerinin İlahi ve takdimleri ile renklendi.

Bölge Hafizesi ve Hafız Hocası Beyza Demirtaş‘ın kapanış Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Zeynep Akpınar Hanımefendinin yürekleri titreten duası ile son buldu. 

Württemberg Bölgesi Kadınlar Teşkilatı olarak Programda emeği geçen ve katılım sağlayan her bir ferde teşekkürlerimizi sunarız.

IGMG Württemberg Bölgesi Kadınlar Teşkilatı
Teşkilatlanma Başkanlığı – Ümmühan Telli

IGMG Württemberg Bölgesi Kadınlar Teşkilatı
Kurumsal Iletişim Başkanlığı – Gökçe Er

Keep exploring...

IGMG bekundet Anteilnahme und Solidarität bei Mahnwache in Mannheim

Am heutigen Montag, den 3. Juni 2024, haben sich rund 8.000 Menschen auf dem Mannheimer Marktplatz versammelt, um des getöteten Polizisten zu gedenken, der...

İGMG Württemberg Bölgesi Mannheim Marktplatz Saldırı Sonrası Hayatını Kaybeden Polis Memuru Hakkında Basın Açıklaması

Büyük bir üzüntü ve acı içindeyiz! Cuma günü Mannheim Marktplatz'ta meydana gelen saldırıda bir polis memuru bıçakla ağır yaralanarak hastaneye sevk edilmişti.  Bugün büyük bir üzüntüyle,...

Places to travel

Related Articles

IGMG Bretten Şubesi Teftişi

IGMG Bretten şubesi teftişi güzel bir ortamda ,bütün idarecilerin hazır bir şekilde, birimleri hakkında...

IGMG Württemberg Bölge Başkanlığında Görev Değişimi

İslam Toplumu Milli Görüş Württemberg Bölge Başkanlığı 11 Aralık Pazar günü Bölge Merkezinde, Genişletilmiş...

IGMG Württemberg Bölgesi GBYK & GŞYK Toplantısı düzenledi

IGMG Württemberg Bölgesi tatilsden sonra ilk genişletilmiş bölge ve şube toplantısını yaklasık 400 kişilik bir...

TAZİYE

‏إنا لله وإنا إليه راجعون "Biz Allah'ın kullarıyız ve biz O'na döneceğiz." Pleidelesheim Şube Başkanımız İsmail...

Esslingen Hadis-i Şerif yarışmasında birinci oldu

Gül, Peygamberimiz terindendir: "Gül der ki ben pîrim Hepsinden evvel ileriyim Efendimizin teriyim Benden alâ çiçek yoktur." IGMG Württemberg...

Esslingen KT Temsilcilerle Bayram Öncesi Buluşma

IGMG Esslingen Şubesi  Kadınlar Teşkilatı temsilciler ile bayram öncesi buluşup hasbihal gerçekleştirdi. Kurban çalışmaları...

Esslingen KT Teftiş

Esslingen Kadınlar Teşkilatı teftişi Bölge KT Teftiş Başkanı D.Hekim tarafından gerçekleştirildi.. Genel Merkez Üyeliğinin...

Gestatten Muslim – Buyrun ben Müslümanım

Enzweihingen Mescid-i Resul Camimizin KGT, KT ve AT ortak çalışmasi ile buyrun ben Müslümanım...