HomeAllgemeinWürttemberg Bölgesi Kadınlar Teşkilatının 1. KTŞBT ve BET güzel bir katılım ile...

Württemberg Bölgesi Kadınlar Teşkilatının 1. KTŞBT ve BET güzel bir katılım ile gerçekleşti

10 Şubat 2021 tarihinde Kadınlar Teşkilatı Teşkilatlanma başkanı Ü. Telli’nin organize ve planlamasını yaptığı senenin ilk KT ŞBT’si ve Birim Eğitim Toplantıları online Platformda, 26 şubeden 232 İdarecinin ve Genel Merkez İrşad Başkan Yardımcısı ve Bölge Sorumlusu S. Ergün Hanımefendinin katılımı ile gerçekleşti.

Toplantı Wangen Şubesinde YEK yarışması birincisi R. Bozkurt Hanımın açılış Kuranı Kerimi ile başladı. Bölge Yönetim Kurulu ve şubelerin yoklamasından sonra Genel Merkez Kadınlar Teşkilatı İrşad Başkan Yardımcısı S. Ergün Hanımefendi selamlama yapmak üzere söz aldı.

Akabinde Bölge başkanı Zeki Şeker idarecilere selamlama konuşmasını yaparak, Kadınlar Teşkilatı Bölge başkanı A. Akkuş ve BYK ekibine, şube başkanları ve idarecilerine teşekkür ederek toplantıdan ayrıldı. Kadınlar Teşkilatı Bölge başkanı A. Akkuş şube başkanları ve idarecilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti. Akkuş birimlerin çalışmalarını toplu bir şekilde aktararak şubeleri bilgilendirdikten sonra İdareciler Birim Eğitim toplantılarını gerçekleştirmek üzere odalara ayrıldı. Verimli geçen Birim toplantılarından sonra tüm birimler heyecanla beklenen 2020 senesinin şube karnelerini öğrenmek üzere tekrar ana odaya geçiş yaptı.

Şube karnelerinin açıklanmasından önce bir ilke daha imza atıldı. ‘’Ben bir garip şiirim, okuyacak dil isterim, yürekten gelir hislerim, talibim bir BYK’ya başka ne isterim’’ dizeleriyle Bölge Yönetim Kurulu arasında tertip edilen şiir okuma yarışması birincisi C. Bülbül’ün Millî Görüş Marşı eşliğinde İdarecilere takdim etmiş olduğu şiir tüm İdarecileri heyecanlandırdı ve duygulu anlar yaşanmasına vesile oldu. Bu özel sürecin anısına yarışma için özel yazılmış ve tüm Württemberg şubelerinin isminin geçtiği ‘’Württemberg’iz biz’’ adlı şiire gerek yazılmasında gerekse okunmasında emek vererek katkı sağlayan herkese müteşekkiriz.

Heyecan ve sürprizlerle devam eden toplantı Bölge Teşkilatlanma başkanı Ü. Telli’nin: ‘‘Tohum saç, bitmezse toprak utansın! Hedefe varmayan mızrak utansın! Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen! Çatlarsan, doğuran kısrak utansın! Gayretli aynı zamanda sabırlı ve kanaatkâr bir anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizler kalemlerimizin ucundan her şeye rağmen Güldestelerini dağıtacağız. ‘‘sözleri, tüm şubelere bu zor süreçte yapmış oldukları özverili ve gayretli çalışmalar için teşekkürü ve dereceye giren şubeleri açıklaması ile devam etti.

A, B ve C kategorilerine göre yapılan değerlendirmeler sonucunda dereceye giren şubeler:

  1. Kategorisinde 1. Esslingen – 2. Aalen – 3. Wangen – 4. Heilbronn – 5. Ludwigsburg
  2. Kategorisinde 1. Enzweihingen – 2. Nagold – 3. Herrenberg – 4. Mühlacker – 5. Pforzheim
  3. Kategorisinde 1. Bretten – 2. Reutlingen – 3. Möckmühl – 4. Schorndorf – 5. Achern

Şubeleri oldu.

ŞBT online Platformda gerçekleşmiş olması hasebi ile önceden posta yolu ile Şube başkanlarına gönderilen, içerisinde İdarecilerin hediyeleri, mübarek üç aylar tebrik kartı ve tüm şubelerin teşekkür belgeleri mevcut olan, ancak toplantıdan önce açılmaması ricasında bulunulan zarflar büyük bir merak ve heyecanla açıldıktan sonra toplantı Achern Şubesinden YEK yarışması ikincisi Ş. Sen Hanımın kapanış Kuran-ı Kerimi ve Duası ile son buldu. İdareciler heyecanlı ve motiveli bir şekilde programdan memnuniyetliklerini dile getirirken, en yakın zamanda yüz yüze gerçekleşmesi dilek ve temennileri ile toplantıdan ayrıldılar.

Württemberg Kadınlar Teşkilatı Bölge başkanı A. Akkuş ve tüm BYK ekibi olarak:

‘‘Bir işi bitirince diğerine koyul… ‘‘(İnşirah 7) buyuran Rabbimizin ayeti gereği, nasıl ki dış görünüşümüzü seyretmek için bir aynaya muhtaç isek, iç alemimizi, şahsiyetimizi teşhis ve tedavi içinde bölgemizin her birimizi feyiz ve telkinleriyle iç aynamız mesabesinde bilginin, ilginin, fikrin, muhabbetin, sevgi ve afiyetin kelimelere dökülerek, iman varsa imkânda vardır düsturunca, bugün burada ekranlarınızın karşısında camdan cana, her türlü olumsuzluğa inat, hatta meydan okurcasına, peygamber Efendimizin Hadisi Şerif-i üzere ‘Davete icabet etmek sünnettir‘ diyerek, bu davetimize icabet ederek katılım ve destek sağlayan Genel Merkez’imize, ‘‘ Derdimiz davamız, davamız hayatımızdır‘‘ düsturu ile çalışan tüm şube İdarecilerimize ve Teşkilatlanma başkanlığı Komisyonumuza çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını temenni ediyoruz.

IGMG Württemberg
Kadınlar Teşkilatı
Teşkilatlanma Başkanlığı

Keep exploring...

IGMG bekundet Anteilnahme und Solidarität bei Mahnwache in Mannheim

Am heutigen Montag, den 3. Juni 2024, haben sich rund 8.000 Menschen auf dem Mannheimer Marktplatz versammelt, um des getöteten Polizisten zu gedenken, der...

İGMG Württemberg Bölgesi Mannheim Marktplatz Saldırı Sonrası Hayatını Kaybeden Polis Memuru Hakkında Basın Açıklaması

Büyük bir üzüntü ve acı içindeyiz! Cuma günü Mannheim Marktplatz'ta meydana gelen saldırıda bir polis memuru bıçakla ağır yaralanarak hastaneye sevk edilmişti.  Bugün büyük bir üzüntüyle,...

Places to travel

Related Articles

1. Sınıf Öğrencilerinden Cami Ziyareti

Sindelfingen de ilkokul 1.Sınıf camimizi ziyarete geldi. 17 çocuk ve 2 öğretmen camimizi ve...

İSTİŞARE VE ATAMA

IGMG Württemberg Bölgesi Mössingen Şubesinde  istişare neticesinde Cemiyet Başkanlığına Sabri AKKAR kardeşimiz atanmıştır. Bugüne...

İSTİŞARE VE ATAMA

IGMG Württemberg Bölgesi Lauffen Şubesinde  istişare neticesinde Cemiyet Başkanlığına Yıldıray VAROL kardeşimiz atanmıştır. Bugüne...

Bretten Ulu Camii Dua Günü

Okula başlayan öğrencilerimiz için Bretten Ulu Camii olarak Dua Günü yaptık. Rabbim zihin açıklığı...

Mühlacker Dua Günü

Mühlacker Şubesi olarak İSV camisinde 19.09.2021 tarihinde yaklaşık 20 çocuk ve velileri ile dua...

Enzweihingen Dua Günü

Her sene olduğu gibi bu senede okula yeni başlayan çocuklarımıza dua günü düzenledik. Ana...

Enzweihingen Eğitim Sezon Kapanışı

Pandemie'den dolayı inişli çıkışlı bir eğitim sezon sonuna daha geldik. Bu zor dönemlerde bizleri...

Bretten Ulu Camii YEK Sezon Kapanışı

IGMG Bretten Ulu Camii Kadınlar Teşkilatı olarak YEK (Yetişkinler Eğitim Kursu) ve sezon kapanışını...