IGMG Württemberg Bölgesinin 31.05.2024 Tarihinde Mannheim Pazar Meydanında Gerçekleşen Saldırıya İlişkin Basın Açıklaması

31.05.2024 tarihinde Mannheim şehrinin merkezinde bulunan pazar meydanında gerçekleşen ağır bir saldırıda birçok kişi yaralandı. Yaralılar arasında, yardım etmek için hızla olay yerine gelen polis memurları da bulunmaktadır. Bu menfur saldırının mağdurlarına acil ve tam bir iyileşme diliyor, en kısa sürede sağlıklarına kavuşarak ailelerine dönebilmeleri için dua ediyoruz.

Bu saldırı bizi derinden sarsmıştır.

IGMG Württemberg Bölgesi olarak, bu şiddet eylemini en güçlü şekilde kınıyoruz. Şiddet, kaynağı ve ardındaki sebepler ne olursa olsun, toplumumuzda yeri olmayan ve barış, din ve karşılıklı saygı gibi temel değerlerimize aykırı bir eylemdir. İfade özgürlüğü korunması gereken temel bir haktır. Ancak, fikir ayrılıkları ve duygular hiçbir zaman şiddet eylemlerine yol açmamalıdır.

Barışçıl ve saygılı bir birlikte yaşam ancak tüm vatandaşların bu konuda ortak bir sorumluluk üstlenmesi ve buna göre hareket etmesiyle mümkündür. Bu bağlamda, soğukkanlılık ve sorumluluk bilinci herkes için büyük önem taşımaktadır.