HomeAllgemeinWÜRTTEMBERG BÖLGESİ KADINLAR TEŞKİLATI BİRİM EĞİTİM TOPLANTILARI DÜZENLEDİ

WÜRTTEMBERG BÖLGESİ KADINLAR TEŞKİLATI BİRİM EĞİTİM TOPLANTILARI DÜZENLEDİ

„Ekip ruhu ile çalışmalıyız“ diyen Württemberg Bölgesi Kadınlar Teşkilatı Teşkilatlanma başkanlığı Pandemi sürecini en üzel bir şekilde değerlendirmek ve İdarecilerimizi Teşkilat çalışmalarında desteklemek ve güçlendirmek için kısa bir zaman zarfında organizesini, geçekleştirerek Online Platformda 6 Modülden oluşan  Birim Eğitim Toplantıları düzenledi. Bölge Teşkilatlanma başkanı Ü. Telli tarafından her Modülde, farklı konular en ince detayları ile ele alınarak, özenle sunumlar hazırlanarak, teşkilatlanma başkanları yanısıra diğer idarecilerimizde davet edilerek konular sunuldu ve idareciler bilgilendirildi.

Toplamda 235 İdarecinin katılım sağladığı BET’lerin 1. Modülüne „Üyeler Toplantısı“ konusu ile 19 Ekim’de start verildi. Üyeler Toplantısı neden yapılmalı, Üyeler Listesi nelere dikkat edilmeli, Üyeler Toplantısı nasıl organize edilmeli, Üyeler Toplantısı formatı (Gündemi) nasıl olmalı, Birimlerin görevleri nelerdir gibi konuları ele alındıktan ve aktarıldıktan sonra üye Toplantılarında İdarecilerin karşılaştıkları engeller ve sorunlara çözüm yolları sunuldu.

Akabinde 02 Kasım’da “Şube Yönetim Kurulu Toplantısı” konulu 2. Modül Württemberg Kadınlar Teşkilatı Bölge başkanı A. Akkuş’un katılımı ile icra edildi. Gündem başlıkları olarak, Şube Yönetim Kurulu`nun (ŞYK) görevleri nelerdir, ŞYK Toplantısı Organizesi nasıl olmalı, kriterleri nelerdir, ŞYK Toplantısı Gündemi nasıl olmalı, Birimlerin görevleri nelerdir, Online ŞYK toplantıları nasıl olmalıdır…, olarak belirlenen toplandı da, “Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz, Görevinize ne kadar değer verirseniz o kadar zaman bulursunuz“ diyerek ŞYK Toplantılarının ihmal edilmeden, düzenli bir şekilde icra edilmesinin ve Rıdvan Derslerinin okunmasının ne kadar önemli ve değerli olduğu, örnek ve misallerin yanı sıra Ayet ve Hadisler eşliğinde aktarıldı.

Modüller 16 Kasım’da “Camiye Üyelik” konusu ile hız kesmeden devam etti. Telli sunumunda Camilerimizin önemi, Camiye Üyelik Kampanyası, Camiye Üyelik Çalışması için ön hazırlıklar, Camiye Üyelik hedef kitlemiz ve Üyelik Bilgi Formu konularını aktardıktan sonra idareciler Bölge Hatibesi B. F. Yaşar ile “Başarı yolculuğuna“ uğurlandılar. Yaşar bu yolculukda gönüllere  hitap eden aktarımı ile üyelik ve teşkilat çalışmalarımızda nelere dikkat etmeliyiz, engellerimiz nelerdir, çözümler nelerdir gibi konulara değindi. “Ustalığımız ehliyetimiz, tecrübemiz ruhsatımız, cesaret ve kararlığımız arabanın anahtarı, hayal ve hedeflerimiz hızımız, problem çözme yeteneğimiz ilk yardım çantamız, her başarısızlık kavşağımız, arkadaşlarımız bazen gaz pedalı bazen firenimiz, düşmanlarımız trafik ışıklarındaki kırmızı ışık, azmimiz yeşil ışık “ sözleri her İdarecinin not defterinde yer aldı ve zihinlerde iz bıraktı.

30 Kasım’daki „Genel Merkeze Üyelik“ konulu 4. Modül BET’e “Teşkilatımız  bir vücut gibidir. Genel Merkez‘de bu vücutta beyni temsil eder. “  diyerek GM Teftiş Başkanı. H. Çevik davet edildi. Telli’nin günün konusu ile ilgili Genel Merkeze Üyelik Kampanyası çalışmasında ön hazırlıklar neler olmalı, hedef kitlemiz kimlerdir, Üyelik Bilgi Formu ve Linki bilgilerinin genel aktarımından sonra H. Çevik’e söz verildi. Çevik sunumunda İslam Toplumu Milli Görüş nedir, hangi çalışma ve faaliyetleri vardır, Ölçü ve prensipleri nelerdir, neden Genel Merkeze üye olunmalıdır konularına değindi ve açıklık getirerek „Yaşadığımız toplumda iyilik mayası olmaya çalışalım, Genel Merkeze üye olalım, üye bulalım.“ dedi.
İdareciler soru ve cevap bölümünde doğrudan Merkeze soru sorma ve hasbihal etme imkanı buldu. Sorun ve engellere çözüm yolları sunularak destek verildi.

BET’ler 14 Aralık‘ta „İstişare-Atama-Formlar“ konusu ile devam etti. Telli
 “Allah Teâlâ, bunu (istişareyi) ümmetime bir rahmet kıldı. Onlardan kim istişare ederse doğrudan mahrum olmaz. Her kim de terk ederse hatadan kurtulmaz“ Hadis-i Şerifi ile konunun ehemmiyetini ve Teşkilat çalışmalarımızda istişarenin önemini vurguladı. Akabinde görsel bir Form anlatımı ile, formlarda dikkat edilmesi gereken konular ve karşılanabilinen teknik sorunlar izah edildi.

KT Teşkilatlanma biriminin 2020 senesinin Modüllü Birim Eğitim Toplantıları 21 Aralık’ta Bölge Teftiş Başkanı D. Hekim‘in “Teftiş ve Devir Teslim” sunumu, Bölge teşkilatlanma başkanı Ü. Telli’nin 2020 senesinin Teşkilatlanma birimi olarak gerçekleşen tüm çalısmaların genel değerlendirmesinin aktarımı ve teşkilatlanma başkanlarına “Sabır – Şükür – Dua – Üçüde Kalbe Şifa“ sözleri ile özenle hazırlanan özel ve duygulandıran bir sürpriz hazırlanarak son bulmuş oldu.

Telli Şube Teşkilatlanma başkanlarına hitap ederek yaptıkları titiz takibat ve çalışmalar için bu cümlelerle özel teşekkür ederken, duygulu anlar yaşandı.

“Büyüklerin tabiriyle; ‘’kader gayrete aşıktır’’, bizlerde size aşık olduk. Sizler, bu pandemi sürecinde ki tüm olumsuzlukları hiçe sayarak, ümmet birbirine en muhtaç olduğu zaman da yalnız bırakılmaz dediniz.‘’ Üyeler Toplantısı ‘’ gerçekleştirdiniz. Bu teşkilat bir gül, solmasın misali; ‘’ ŞYK Toplantılarınızı’’ yaptınız. Bir işi bitirince yenisine koyul …. diyen Rabbimizin emrini en güzel şekilde yerine getirmek için, daha bilinçli daha şuurlu olmak adına ‘’Birim Eğitim Toplantılarına’’ katılarak ye’s’e düşmeden kararlı adımlarla hizmet yolunda yürüdünüz. Bu yürüyüşünüz öyle ses getirdi ki; ‘’Üyelik Kampanyalarıyla’’ bu hayır ve hizmete herkesi davet edercesine bu saflara yeni isimler yeni renkler katarak , ‘’Gönül Köprüsünde eski üyelerinizi tek tek arayarak’’ farkındalık oluşturdunuz. ’’İman varsa imkan da vardır’’ deyip, Online platformda da olsa ‘’Kardeş Şube Buluşmalarını’’ en güzel şekilde organize ettiniz. Dışarıyı mamur ederken içeriyi de ihmal etmemek gerek diyerek; ‘’KT & KGT ŞYK Toplantılarını’’ gerçekleştirdiniz. Bir hayra vesile olan , o hayrı işlemiş gibi olur, Hadis-i Şerifini düstur edinerek ‘’Temsilciler Toplantılarını ve Buluşmalarını’’ gerçekleştirdiniz. Aynesi iştir kişinin, lafa bakılmaz deyip, şairin dediği gibi, ’’yorgunluklar berzah alemine kalsın‘’ dercesine ‘’TESBİH Sistemine ve Formların aktüellerini‘’ hazırlayıp, üzerinize düşen görevleri en güzel şekilde yerine getirirken, engin gönüllerimize karanfil bahçesi nakşederek bizleri Lalezar’a çevirdiniz. ‘’

Teşkilatlanma birimi olarak başkanlar ile yapılan istişare sonucunda 2021 senesindede ayda bir kez olmak üzere Birim Eğitim Toplantıları Online olarak ihtiyaç duyulan konular ile düzenli bir şekilde devam edecek olması idarecileri sevindirdi.

 

IGMG Württemberg Bölgesi

Kadınlar Teşkilatı

Württemberg Kadınlar Gençlik Teşkilatı Şube Başkanlar Toplantısı

Württemberg Kadınlar Gençlik Teşkilatı 12 Mart 2022 tarihinde çevrimiçi Şube Başkanlar Toplantısını gerçekleştirdi.Württemberg Kadınlar Gençlik Teşkilatı Başkanı Neslihan Tekdemir topşantıya...

Keep exploring...

IGMG bekundet Anteilnahme und Solidarität bei Mahnwache in Mannheim

Am heutigen Montag, den 3. Juni 2024, haben sich rund 8.000 Menschen auf dem Mannheimer Marktplatz versammelt, um des getöteten Polizisten zu gedenken, der...

İGMG Württemberg Bölgesi Mannheim Marktplatz Saldırı Sonrası Hayatını Kaybeden Polis Memuru Hakkında Basın Açıklaması

Büyük bir üzüntü ve acı içindeyiz! Cuma günü Mannheim Marktplatz'ta meydana gelen saldırıda bir polis memuru bıçakla ağır yaralanarak hastaneye sevk edilmişti.  Bugün büyük bir üzüntüyle,...

Places to travel

Related Articles

1. Sınıf Öğrencilerinden Cami Ziyareti

Sindelfingen de ilkokul 1.Sınıf camimizi ziyarete geldi. 17 çocuk ve 2 öğretmen camimizi ve...

İSTİŞARE VE ATAMA

IGMG Württemberg Bölgesi Mössingen Şubesinde  istişare neticesinde Cemiyet Başkanlığına Sabri AKKAR kardeşimiz atanmıştır. Bugüne...

İSTİŞARE VE ATAMA

IGMG Württemberg Bölgesi Lauffen Şubesinde  istişare neticesinde Cemiyet Başkanlığına Yıldıray VAROL kardeşimiz atanmıştır. Bugüne...

Bretten Ulu Camii Dua Günü

Okula başlayan öğrencilerimiz için Bretten Ulu Camii olarak Dua Günü yaptık. Rabbim zihin açıklığı...

Mühlacker Dua Günü

Mühlacker Şubesi olarak İSV camisinde 19.09.2021 tarihinde yaklaşık 20 çocuk ve velileri ile dua...

Enzweihingen Dua Günü

Her sene olduğu gibi bu senede okula yeni başlayan çocuklarımıza dua günü düzenledik. Ana...

Enzweihingen Eğitim Sezon Kapanışı

Pandemie'den dolayı inişli çıkışlı bir eğitim sezon sonuna daha geldik. Bu zor dönemlerde bizleri...

Bretten Ulu Camii YEK Sezon Kapanışı

IGMG Bretten Ulu Camii Kadınlar Teşkilatı olarak YEK (Yetişkinler Eğitim Kursu) ve sezon kapanışını...